Policy för Molkom Judoklubb

Tävlingspolicy:

Molkom Judoklubb strävar efter att deltaga i så många läger och tävlingar som ekonomin tillåter.

Chaufförer erhåller milersättning á 18.50 kr/mil då de skjutsar till sanktionerade tävlingar och läger. Vi ser till att hålla bilantalet nere så långt det är möjligt och fyller upp bilarna med tävlande judokas. I mån av plats kan föräldrar följa med. I första hand går platserna i bilarna till tävlande, coacher och chaufförer.

Tävlande som åker med som passagerare i en bil betalar 100kr/tävling utanför distriktet till klubben (täcker en del av anmälningsavgift och resekostnad). Föräldrar som åker med som passagerare betalar inget, men får naturligtvis om de vill stödja klubben även de betala.

Till tävlingar inom distriktet utgår ingen milersättning och förälder/vårdnadshavare ser själva till att deras barn kommer till och från tävlingen

Molkom JK står för lägerkostnad vid sanktionerade läger.

Om övernattning krävs står klubben för detta vid sanktionerade tävlingar. Billigaste alternativet är naturligtvis att föredra. Klubben har "Sportkortet" som gör det möjligt att sova på Scandic hotel för 250 kr/person om man är minst 8 personer som bokar rum.

Det är Tävlingsansvariga för klubben som anmäler till sanktionerade tävlingar. Om detta inte efterföljs får den tävlande själv stå för anmälningsavgiften.

För att ta del av Molkom JK:s kostnadsersättningar vid tävlingar och läger gäller följande:

Du ska tävla för Molkom JK och tävlingen/lägret ska vara sanktionerad av Molkom JK.

Tävlingar som Judogymnasiet eller landslagen beslutar om ingår inte, om det inte är en tävling som Molkom JK själva ska åka på och har sanktionerat.

Vill man som judoka hellre åka med och bo tillsammans med Judogymnasiet på sanktionerade tävlingar som både Molkom JK och Judogymnasiet åker på så får man den summa som det kostar för Molkom JK att åka på samma tävling. Kostar det mer att åka och bo med Judogymnasiet står judokan själv för denna merkostnad.

Om judoka väljer att inte delta i tävling efter att anmälningsavgiften är betalad så får judokan stå för anmälningsavgiften. Detta gäller även vid val att avstå start vid dubblering.

Vid sjukdom står klubben för anmälningsavgiften.

För att deltaga krävs:

-Distriktstävlingar och pokaljakter.
Träna minst 1 gång/vecka

-Mindre tävlingar utanför distriktet t.ex Judodraget, Gribby-Cup, Eskilstuna-Cup, Judodraget, GoG.
Träna minst 1 gång/vecka och visat goda resultat från distriktet.

-Zoncuper.
Träna minst 1 gång/vecka och visat goda resultat från distriktet och mindre tävlingar utanför distriktet.

-Internationellt och större svenska tävlingar. SM, BudoNordCup, Sörmlandsträffen, Finnish junior Open, Vårspretten, Sandefjord-Cup.
Träna minst 2 ggr/vecka+egen fys minst 1 gång/vecka och gjort goda resultat från Zoncuper.

Med egen fys menas bl.a.: Löppass 30 min, cykel 60 min, styrketräning 45 min, simning 45 min, skidor 60 min och annat likvärdigt.

Internetpolicy:

Molkom Judoklubb finns på Facebook. Facebookgruppen används som informationskanal till medlemmarna. Till exempel redovisar vi resultat, vi berättar om kommande läger och tävlingar och vi uppdaterar vad som händer och sker i föreningen.

Administratör är webbansvarig och har alltid rätt att ta bort inlägg som skadar föreningen eller strider mot gällande svensk lagstiftning eller de etiska regler som föreningen förbundit sig att följa.

Publicering av bilder

På hemsidan och på Facebook publicerar vi bilder där vi själva äger publiceringsrätten. Obs! att bilder som läggs ut på Facebook äger Facebook rätten till. Samtycke till fotografering av personer behövs normalt när foto ska användas i reklamsammanhang eller när det kan anses vara en personuppgift enligt PUL. Förutsättningen är att personerna är identifierbara och framträdande på bilden. Du måste alltid fråga om lov för varje gång bilden ska användas. Normalt får man ta bilder på folksamlingar och på allmän plats. Du får fota på aktiviteter och läger för barn och ungdomar och visa bilderna på webben.

Förhållningsregler

Visa respekt.

Kommentera aldrig någon nedsättande.

Var alltid korrekt och använd sunt förnuft.

Tonen på Facebook ska vara respektfull och artig.
Fundera en extra gång om ditt inlägg tillför något för övriga medlemmar i föreningen eller om det är ett inlägg som hör hemma på din egen Facebooksida. Respektera patentskyddad information, sekretess, upphovsrättslagen och personuppgiftslagen.

Inlägg som endast riktar sig till ett fåtal personer gör sig bättre som e-mail.

Även om ditt svar är riktat till en viss person kommer det att läsas av många andra.

Var noga med vem och var du länkar till och visa tydligt att det är en extern länk.

Tänk också på att en länk kan uppfattas som rekommendation från Molkom Judoklubb.

Debatter på Facebook och andra sociala medier ska ha högt i tak men personliga påhopp, mobbning, ryktesspridning, spekulationer eller medveten publicering av felaktig information ska inte förekomma.

Tänk på att inte föregå beslut som ska tas eller har tagits i föreningen.

När judokas, medlemmar, ledare och föräldrar representerar föreningen i olika sammanhang ska vi uppträda på ett korrekt sätt och stötta våra barn och ungdomar på ett positivt sätt i deras utövande.

Föreningen äger rätt att, efter beslut från styrelsen, utesluta eller utestänga individer som inte accepterar eller efterlever föreningens policy!

Uppdaterad: 10 SEP 2013 13:13 Skribent: Ingela Lindström

Vi sponsrar Molkom Judoklubb!

stylish001009

Molkoms Pizzeria